Pogosta vprašanja

Ali kartica Nomago velja za potrebe IJPP le na linijah, ki jih izvajata Avrigo in Izletnik?

Kartico Nomago lahko uporabljate na vseh linijah (medkrajevnih potniški promet, mestni potniški promet ali posebni linijski prevozi) in prevozih (npr. šolski prevozi), ki jih opravljajo družbe v skupini Avrigo / Izletnik. Kartico je prav tako mogoče uporabljati pri ostalih izvajalcih IJPP torej tudi za prevoze z vlakom in vseh ostalih medkrajevnih avtobusih po celotni Sloveniji ter tudi z nekaterimi mestnimi avtobusi (Ljubljana, Maribor) po celotni Sloveniji.

Kaj je CUID?

CUID je 17 mestna številka kartice.

Kje dobim šifro vloge?

Šifro vloge lahko pridobite preko portala eUprave z vašim digitalnim potrdilom. - eUprava

Ali moram preko spleta naročeno kartico prevzeti na blagajni ali mi jo boste poslali na dom?

Kartico naročeno preko spleta vam bomo posredovali na naslov stalnega prebivališča oz. prebivališča, ki ste ga navedli v vlogi za izdajo subvencionirane vozovnice.

Kaj moram narediti, ko prejmem po e-pošti obvestilo o aktivaciji kartice Nomago oz. da me kartica že čaka v mojem profilu?

Na spletni strani www.avrigo-izletnik.si (v kolikor ste se odjavili se ponovno prijavite) izberete naročeno kartico in nato izberete med mesečno, polletno ali letno vozovnico na medkrajevni relaciji iz vaše vloge od doma do šole. Kartico pa vam bomo poslali na dom.

Zakaj bi se odločil za zamenjavo kartice IJPP s kartico GO?

Ker bomo sčasoma na kartico Nomago dodajali nove storitve in ugodnosti, o katerih boste sproti obveščali. Podrobnosti o kartici tule.

Zakaj potrebujem aktivacijsko kodo za kartico?

Aktivacijska koda vam bo preko spletne strani www.avrigo-izletnik.si omogočila vpogled v vaš osebni profil, podaljševanje (npr. mesečnih, polletnih oz. naslednje šolsko/študijsko leto tudi letnih) IJPP vozovnic in za tiste z Nomago kartico tudi nakupe storitev družb v skupini Avrigo / Izletnik.

Kako lahko naročim aktivacijsko kodo za obstoječo IJPP kartico?

Aktivacijsko kodo za obstoječe IJPP kartice lahko naročite na spletni strani www.avrigo-izletnik.si.

 1. na prvi strani izberete polje “že imam IJPP kartico”,
 2. se registirate v sistem (vnesete “ime”, “priimek”, “email", "geslo" in opcijsko še "telefonsko številko"),
 3. pri vprašanju želite obstoječo kartico IJPP zamenjati s kartico Nomago izberete “NE”
 4. v naslednjem koraku izberete “še nimam aktivacijske kode”
 5. in v zadnjem koraku vnesete številko obstoječe IJPP kartice (“CUID”) in “šifro potrjene vloge”, ki ste jo prejeli na eUprava ob oddaji vloge za subvencionirane prevoze
 6. pritisnete “potrdi”

Aktivacijsko kodo vam bomo poslali na domači naslov oz. na naslov, ki ste ga navedli v vlogi za subvencionirane prevoze na spletni strani eUprava. V pripravi pa je tudi naročanje aktivacijske kode za obstoječe kartice IJPP preko maila z digitalnim potrdilom.

Kako lahko aktiviram obstoječo oz. Nomago kartico?

Kartico lahko aktivirate na spletni strani www.avrigo-izletnik.si, kjer v polje ”že imam IJPP kartico” vnesete šifro vaše potrjene vloge (prejeto na eUprava za tiste, ki ste vlogo oddali preko spleta oz. v dopisu za tiste, ki ste obiskali blagajne Avrigo / Izletnik oz. STA potovanja) in aktivacijsko kodo (ki ste jo prejeli po pošti oz. po mailu z digitalnim potrdilom - slednje je še v razvoju). V naslednjem koraku pa le še enostavno dodate obstoječo IJPP kartico v vaš profil. Za kasnejše vpoglede v profil ali podaljševanja vaše IJPP vozovnice ali morebitne druge nakupe storitev družb v skupini Avrigo / Izletnik (v primeru Nomago kartice) bo dovolj le še prijava s svojim geslom.

Ali lahko subvencionirano vozovnico IJPP kupljeno preko spleta ali na prodajnem mestu IJPP uporabim takoj po nakupu?

Vozovnica se v sistem za validacijo vozovnic aktivira v roku do 1 ure po nakupu.

Kje lahko izvedem nakup IJPP vozovnice, ki mi jo delno subvencionira tudi moja občina?

Dijaki in študentje, ki ste upravičeni še do dodatnih občinskih subvencij, predlagamo da nakup izvedete na prodajnih mestih IJPP ali pa izvedete nakup IJPP vozovnice preko www.avrigo-izletnik.si in se v roku meseca dni po nakupu zglasite skupaj z vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice s strani občine na naših prodajnih mestih, kjer bomo izvedli vračilo denarja v višini občinske subvencije.

Ali lahko uporabljam eno kartico za dve potrjeni vlogi za izdajo subvencionirane vozovnice?

Na katerokoli kartico, ki je v sistemu IJPP (torej tudi na kartico Nomago), se lahko dodaja več subvencioniranih vozovnice na osnovi potrjenih vlog. Nakup je v takih primerih možen samo na prodajnih mestih IJPP.

Imam težavo s plačilom subvencionirane vozovnice IJPP s kreditno kartico (MasterCard, Visa)?

Predlagamo, da:

 1. preverite ali ste vnesli pravilen datum veljavnosti kartice
 2. preverite ali ste presegli katerega izmed limitov (dnevni, mesečni, za spletne nakupe...)
 3. preverite “securecode" oziroma “verified by Visa" na svoji bančni kartici
 4. preverite ostale vnešene podatke
 5. če nič od navedenega ne reši problema, se obrnite na svojo banko, ki vam je izdala kartico ali pa nam pišite na info@avrigo-izletnik.si (z navedbo številke vaše IJPP ali Nomago kartice)
Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Kontakti
Nomago d.o.o.
Vošnjakova 3
1000 Ljubljana

T +386 1 431 77 00
E info@nomago.si
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in statističnih meritev, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.