Pravila zasebnosti

Izjava o zasebnosti

Varstvo vaših osebnih podatkov je za nas zelo pomembno, zato pri pridobivanju, obdelavi in uporabi podatkov dosledno upoštevamo zakonska določila ter se zavezujemo k varovanju osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali. S sprejemom teh Pravil zasebnosti družbi Avrigo, d.o.o. dovoljujete pridobivanje, obdelavo in uporabo podatkov. Soglasje lahko kadarkoli prekličete.

Pridobivanje, obdelava in uporaba osebnih podatkov

Osebni podatki so vsi podatki, ki se nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo. Mednje spadajo vaše ime, EMŠO, vaša telefonska številka ali vaš domači naslov in vaš naslov elektronske pošte.

Uporaba naše spletne strani je praviloma mogoča brez navajanja osebnih podatkov.

Ob nakupu vozovnic pridobimo, shranimo in obdelamo vaše ime in priimek, EMŠO (zgolj v primeru nakupa vozovnic IJPP), domači naslov, elektronski naslov ter številko mobilnega telefona. Za plačilo so potrebni naslednji dodatni podatki: za plačilo s kreditno kartico potrebujemo vaše ime in priimek, vaš naslov elektronske pošte in podatke o vaši kreditni kartici. Številka kreditne kartice se ne shrani in se posreduje neposredno ponudniku. Za plačilo z bančnim nakazilom potrebujemo vaše ime in priimek, vaš domači naslov, vaš naslov elektronske pošte in podatke o vašem transakcijskem računu. Pri plačilu z mobilnim telefonom z uporabo storitve Moneta potrebujemo vaše ime in priimek, vaš elektronski naslov in vašo številko mobilnega telefona. Pri plačilu preko Paypala se podatki o plačilu ne shranijo.

Za lažje upravljanje s svojimi nakupi lahko odprete uporabniški račun. To vam omogoča shranjevanje in spreminjanje svojih osebnih nastavitev, pregled in dodajanje kartic (za kar je potrebno vnesti številko kartice (CUID) in šifro vloge za izdajo subvencionirane vozovnice) ter pregled dosedanjih nakupov.

Ko obiščete našo spletno stran, tudi če ne opravite nakupa, nam s pristopom k temu dokumentu dovoljujete, da lahko zbiramo določene podatke, kot so vaš IP naslov ali vrsta brskalnika in informacije o računalniku, operacijskem sistemu, različici aplikacije, jezikovnih nastavitvah in straneh, ki so vam bile prikazane. Če uporabljate mobilno napravo, lahko zbiramo tudi podatke, ki identificirajo vašo mobilno napravo, nastavitve in značilnosti posamezne naprave in podatke o lokaciji. Prav tako dovoljujete, da lahko zbiramo in obdelujemo podatke v zvezi z vrsto aplikacije, nameščene na mobilni napravi, kot so ime, opis aplikacije in kategorija, ki ji pripada. V kolikor to omogočite v nastavitvah aplikacije na mobilni napravi ali v nastavitvah brskalnika, lahko zbiramo in obdelujemo tudi podatke o geolokaciji ob uporabi naših storitev, geolokacijo pa lahko pridobimo tudi iz podatkov dostopa, kot je npr. vaš IP, ali ob izvajanju storitve prevoza iz GPS naprav v vozilih. Nobena izmed teh posameznih informacij ne omogoča osebne identifikacije, vendar se še vedno šteje za osebni podatek.

Vaše osebne podatke lahko Avrigo, d.o.o. uporablja za odkrivanje in preprečevanje goljufij in drugih nezakonitih ali nezaželenih aktivnosti ter za analitične namene, za izboljšanje funkcionalnosti in kakovosti svojih spletnih storitev, za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in za izboljšanje prevoznih storitev.

Podatke o uporabnikih lahko Avrigo, d.o.o. pridobiva tudi prek družbenih omrežij.

V določenih okoliščinah lahko delimo vaše osebne podatke s tretjimi osebami. Da bi vam zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo pri izvedbi prevoznih storitev, lahko vaše podatke delimo z družbami v skupini Adventura holding, zlasti družbama Izletnik Celje d.o.o. in Adventura holding, d.d.

Novice

Ob prijavi na novice vaš naslov elektronske pošte uporabimo za komunikacijo z vami, npr. obvestila o storitvah, sistemska sporočila, posredovanje informacij o uporabniškem računu, o vaših vozovnicah in relacijah potovanj ali o vašem profilu potovanj, dokler se ne odjavite od novic. Poleg tega vaš naslov elektronske pošte uporabljamo za namen oglaševanja. Odjava je mogoča kadarkoli. Soglasje o uporabi vašega elektronskega naslova lahko kadarkoli prekličete s klikom na povezavo do odjave v oglasni elektronski pošti ali tako, da pošljete sporočilo o odjavi na elektronski naslov, naveden v oglasni elektronski pošti.

Piškotki

Družba Avrigo, d.o.o. na spletni strani uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na vaši elektronski napravi in v katerih so shranjene določene nastavitve ter podatki za izmenjavo z našim sistemom preko vašega brskalnika. Piškotki se uporabljajo predvsem zato, da je mogoče identificirati vsakega uporabnika oziroma ga ločiti od množice drugih uporabnikov, ki sočasno uporabljajo isto spletno stran. Nekateri izmed piškotkov, ki jih uporabljamo, se po končani seji brskalnika, torej ko zaprete brskalnik, izbrišejo (t.i. začasni ali sejni piškotki). Ostali piškotki ostanejo na vaši elektronski napravi in nam omogočajo, da vaš brskalnik prepoznamo ob naslednjem obisku (trajni ali shranjeni piškotki). Ti shranjeni piškotki nam omogočajo, da spletno stran prilagodimo vašim potrebam in vam olajšamo uporabo, tako da na primer določene podatke shranimo in vam jih ni treba znova vpisovati. Vaš brskalnik vam omogoča nastavitev omejitev uporabe in brisanja piškotkov. V funkciji pomoči večine brskalnikov boste našli navodila, kako lahko spremenite te nastavitve. Vse piškotke lahko kadarkoli izbrišete iz vašega brskalnika. Če piškotkov ne sprejmete, lahko to vpliva na funkcionalnost naše spletne ponudbe.

Spletne analize

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev za spletno analizo podjetja Google Inc. Google Analytics uporablja t. i. »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani.

Več o piškotkih Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Googlov pravilnik o zasebnosti: https://www.google.com/policies/privacy/

Obvestilo

Avrigo, d.o.o. se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost, deloval v skladu z zakonskimi predpisi in storil vse, kar je v njegovi moči, da zaščiti vaše podatke. Osebne podatke, ki jih boste posredovali, bo Avrigo, d.o.o. uporabil le tako, kot je navedeno teh Pravilih zasebnosti.

Ta spletna stran lahko vsebuje povezave na spletne strani drugih organizacij, podjetij ali oseb. Avrigo, d.o.o. ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino teh spletnih strani.

Avrigo, d.o.o. lahko kadarkoli spremeni, prilagodi, doda ali izbriše dele teh Pravil zasebnosti, zato vas vabi, da zaradi morebitnih sprememb občasno ponovno pregledate vsebino Pravil zasebnosti. V primeru bistvenih sprememb Pravil zasebnosti vas bomo o tem obvestili po e-pošti ali prek vašega uporabniškega računa. Vaša nadaljnja uporaba spletnih strani in storitev družbe Avrigo, d.o.o. po spremembi pogojev iz Pravil zasebnosti bo pomenila, da se s spremembami strinjate.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in statističnih meritev, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.