Ne čakaj v vrsti za subvencionirano vozovnico

Subvencionirano vozovnico tudi letos lahko dobiš na svoji najljubši avtobusni postaji, če se želiš izogniti čakanju v vrtu, jo naroči preko spleta. Kaj potrebuješ za online pot? Digitalno potrdilo in izpolnjeno vlogo za subvencionirano vozovnico. Ti razložimo vse počasi in lepo po vrsti, sicer pa te čakajo trije enostavni koraki.

1. Najprej glede digitalnega potrdila.

Dijaki lahko uporabite digitalno potrdilo staršev, študentje pa tisto, ki ste ga uporabili za prijavo na fakulteto. Če ga še nimaš, je najprej potrebno obiskati upravno enoto ali krajevni urad. Potrebuješ osebni dokument in izpolnjen zahtevek za pridobitev certifikata. Več tukaj. https://e-uprava.gov.si/ Postopek traja približno od 3 do 5 dni. Certifikat boš potem lahko uporabili tudi za druge namene. Za mlajše od 15 let morajo oddati vlogo njihovi zakoniti zastopniki, od 15 do 18 leta pa lahko oddajo dijaki ali pa njihovi zakoniti zastopniki s veljavnim potrdilom. Vsa ostala navodila glede izbire digitalnega potrdila in glede odobritve vloge bodo objavljena na spletni strani euprave.

2. Nato oddaš vlogo za subvencionirano vozovnico online!

Izpolni in oddaj vlogo za subvencionirane vozovnice na spletni strani e-uprave.

3. Zadnji korak: naroči kartico Nomago s funkcionalnostmi IJPP.

Kartica Nomago omogoča brezgotovinsko plačilo vožnje, je poimenska in ni prenosljiva.

Javni prevoz in njegova uporaba tako z eno samo kartico v tvoji denarnici postaja dostopnejši, prijaznejši in privlačnejši. Dijaki in študentje nanjo lahko naložite vrednost mesečnih, polletnih ali letnih (subvencioniranih) vozovnic. Uporablja se lahko na vseh linijah (medkrajevnih potniški promet, mestni potniški promet ali posebni linijski prevozi) in prevozih (npr. šolski prevozi), ki jih opravljajo družbe v skupini Avrigo / Izletnik. Kartico je prav tako mogoče uporabljati pri ostalih izvajalcih integriranega javnega potniškega prometa IJPP (seznam izvajalcev najdete na spletni strani IJPP), vedno v skladu s splošnimi pogoji izvajalca prevoza.

Za podaljševanje vozovnice za naslednji mesec se je potrebno le še logirati s podatki, ki si jih je potnik / uporabnik IJPP vnesel ob prvi registraciji v avrigo-izletnik.si portal.

P.S.: Prav zdaj poteka nagradna igra na stra ”Od doma do šole”. Čakajo te simpatične nagrade, sodeluj na http://www.oddomadosole.si.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Kontakti
Nomago d.o.o.
Vošnjakova 3
1000 Ljubljana

T +386 1 431 77 00
E info@nomago.si
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in statističnih meritev, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.