Preveri 5 najbolj trendi destinacij za mlade ta hip

Še nikoli poprej mladi nismo imeli tako široke ponudbe za potovanja, izlete ali počitnice. Ponudniki prevoznih kart pravzaprav dnevno skrbijo za ugodne vozovnice, z razvojem Airbnb in hostel ponudb pa z lahkoto najdeš tudi nočitev za prav vsak žep. Kam torej, če želiš kavo piti kje drugje kot le v zeleni prestolnici? Mesto na top 5 Avrigo / Izletnik lestvici so zasedli Dunaj, Hamburg, Zagreb, Valencia in Rotterdam.

Zakaj Dunaj?

Ker ga imenujejo mesto sanj. Ni boljšega mesta na svetu, kjer ure in ure le hodiš naokoli, občuduješ stare visoke zgradbe in … Sanjaš. A v avstrijski prestolnici z lahkoto tudi živiš svoje sanje. Desetletje nazaj je na Economist lestvici zasedel prvo mesto kot najbolj prijetno mesto na svetu. Dunaj te bo že v enem dnevu napolnil z energijo, tvoj Instagram wall pa bo pridobil na lepih fotografijah. Ljubitelji umetnosti svoje minute podarite obisku muzejev, ulični ali grafitarski sceni, mesto pa je zagotovo navdih za tvoje nove inovacije in ideje. Dunaj te čaka. In ugodna karta za avtobus tudi: tukaj. (link na našo ponudbo)

S soncem obsijana Valencia.

Je mesto, ki te boža s prijaznostjo in duhovitostjo. Kjer te čaka ulinačna kulinarika in glasbeni ritmi na vsakem vogalu. Kjer nujno moraš poskusiti surfati in se zaljubiti v vsaj eno sliko v lokalni trgovini. Če si rojen za branje knjig v parku ali ob morju, ali te mika le obisk lokalov do poznih jutranjih ur, pridi z nami. Valencia je eno vožnjo z letalom stran.

Rotterdam je nova kul prestolnica.

Do največjega evropskega pristanišča te sicer ne peljemo z ladjo (link na našo ponudbo), a jih bo tam zagotovo veliko. V mestu, ki diha svetovljansko in v katerem živi prek 600.000 ljudi, te čaka 170 različnih narodnosti in galerije na odprtem. Ena izmed njihovih najbolj priljubljenih ulic se seveda zares imenuje “Cool district”, pravijo pa, da te ta hip najboljši koktajl na svetu čaka prav v Rotterdamu, v baru Stir. Drugo največje nizozemsko mesto pogumno izstopa iz sence Amstardama in čaka na tvoj prihod.

Zagreb že dolgo ni več le Zagreb.

Hrvaška ima res 5.800 km obale, ki zavidljivo privablja celo leto, a Zagreb je ujel svoj ritem, ki ga enostavno moraš začutiti. Čaka te urbana moda in navdih za življenje. Če smo včasih hodili v šoping čez mejo v Italijo, so zdaj v modi enodnevni izleti (link na našo ponudbo), k sosedom. Mladi kul umetniki in oblikovalci čakajo, da jim stisneš roko. Med tem, ko te mesto s svojo sproščenostjo posrka vase, se ne pozabi sprehoditi mimo najboljših zagrebških grafitov. http://travelhonestly.com/zagreb-street-murals/

Hamburg ali Hamburger?

Oboje! Ali še bolje: hamburger v Hamburgu. Preveri ultimativno listo, kje ga pač moraš jesti, ko boš tam. Pravijo, da je Hamburg novi Berlin, kjer dobre scene in vzdušje raste kot gobe po dežju. Kave, gini, gore časopisev in revij ter odlična glasba te čaka v mestu, kjer je mlado in sveže srečalo staro zgodovino. Sproščenost in prijaznost prebivalcev je pika na I, mestu pa ne manjka metropolitanskega pridiha. Greš tja z nami? (link na našo ponudbo)

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in statističnih meritev, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.