Trajnostna mobilnost (in družbena odgovornost)

TRAJNOSTNA MOBILNOST JE DRUŽBENA ODGOVORNOST.

V skupini Avrigo / Izletnik si aktivno prizadevamo za ohranjanje narave in osveščanje družbe o pomenu zdravega naravnega okolja. Naš vozni park je relativno mlad in temu ustrezno prijaznejši do okolja. Področje prevoznih storitev se spreminja izjemno hitro in predvsem globalno. Pametna mesta, pametni prevozi, trajnostna mobilnost, delitvena ekonomija in podobni trendi bistveno vplivajo tudi na pričakovanja naših potnikov.

Naša pot je biti v koraku s časom.

Področje prevoznih storitev se spreminja izjemno hitro in predvsem globalno. Pametna mesta, pametni prevozi, trajnostna mobilnost, delitvena ekonomija in podobni trendi bistveno vplivajo tudi na pričakovanja naših potnikov. Želimo in trudimo se hitro prilagajati, poenotiti poslovanje ter predvsem prilagoditi storitev pričakovanjem mlajši generaciji potnikov, ki živijo v svetu Uberja, Airbnb, Facebooka in drugih storitev, ki močno vplivajo tudi na izjemno tradicionalno panogo kot so prevozi.

Zakaj je dobro, da podpiramo in koristimo javni prevoz?

Obremenjevanje okolja iz prometa postaja vse intenzivnejše. Dobrih 20 odstotkov emisij toplogrednih plinov v Sloveniji povzroča promet. Glavnina teh emisij odpade na cestni promet in skoraj 40 odstotkov emisij CO2, ki nastajajo zaradi prometa, povzroča raba avtomobilov v mestih. Misija, da znižamo CO2 in spodbujanje k alternativnim oblikam prevozov sta vpisana v DNK skupine.

V skupini Avrigo / Izletnik zato podpiramo projekte, ki pospešujejo popularizacijo javnega potniškega prometa kot na primer sistem integriranega javnega potniškega prometa. Zato spodbujamo in omogočamo nakup vstopnic v okviru projektov IJPP, ki omogočajo cenejšo in hitro pot do vozovnice za kombinirani prevoz in njeno enostavno uporabno. Verjamo v zeleno, trajnostno mobilnost.

Pridobljeni certifikati so dokaz, da sledimo evropskim standardom pri varovanju okolja.

Ponosni smo na pridobljeni certifikat ISO 14001:2015 za prevoz potnikov, vzdrževanje voznega parka, organizacijo in prodajo turističnih aranžmajev. Kupujemo avtobuse z minimalnim standardom EURO 5 in 6. Da bi izpolnili izjemno stroge zahteve standarda Euro 5 in še strožje zahteve standarda o čistoči izpušnih plinov EEV, je MAN razvil koncept MAN Pure Diesel, v katerem sta vbrizgavanje s skupnim vodom (Common Rail) in hlajenje povratnega voda izpušnih plinov - AGR. Doseganje zahtev standarda EEV omogoča filter PM-KAT in filter trdnih delcev CRTec. Obe tehnologiji pri obratovanju ne potrebujeta dodatka Ad Blue, to pa je povezano s prihrankom pri vzdrževanju in obratnih materialih.

Posledica? Dodatni postanki na bencinskih črpalkah niso potrebni, prihranek pa je tudi pri teži. Omenjena tehnologija ne prinaša nobene dodatne porabe goriva in je tako ekonomična pri nabavi, obratovanju in vzdrževanju.

Sodelujemo v izjemno pomembnem projektu Edison.

Skupina Avrigo / Izletnik pa je skupaj s preostalimi 40 strateškimi partnerji podpisala zavezo o sodelovanju v projektu Edison, ki je okrajšava za Eco Driving Innovative SOlutions and Networking. Z njim Slovenija vstopa v jedro globalnega razvoja zelenih mobilnostnih tehnologij in rešitev prihodnosti. Naša vloga bo predvsem razvoj in ponudba pametne in zelene mobilnosti v mestih.

Ne pozabljamo na ekologijo!

Redno čiščenje voznega parka zagotavlja daljšo življensko dobo avtobusov in večje zadovoljstvo potnikov. V sklopu delavnic in parkirišča je nameščena avtomatska pralnica za pranje avtobusov. Glasno se lahko pohvalimo, da s pomočjo odmaščevalcev poskrbimo za ekološko predelavo odpadne vode. Z investicijami v nove avtobuse zmanjšujemo onesnaževanje okolja (EURO motorji), nenehno pa se vključujemo v projekte električnih (zelenih) avtobusov.

Bodi informiran

Ne zamudi naslednje akcije ali pomembnega obvestila!

Si avanturistični popotnik ali vsakodnevni potnik? V vsakem primeru zate pripravljamo ažurne, zanimive in koristne popotniške in potniške informacije, ki ti jih dostavljamo v tvoj poštni nabiralnik enkrat do dvakrat na mesec.

Kontakti
Nomago d.o.o.
Vošnjakova 3
1000 Ljubljana

T +386 1 431 77 00
E info@nomago.si
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in statističnih meritev, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.